Opvolging van familiebedrijven

Uw bedrijf, uw familie, te waardevol om op het spel te zetten

balletje balletje.jpgWaarborg de continuïteit van uw bedrijf, zowel bij overdracht als erfopvolging. Als ondernemer ziet u de risico's en kansen die de crisis met zich meebrengt voor uw bedrijf. Maar het is vaak lastiger te beseffen welke risico's er zijn bij overdracht of erfopvolging. Aandachtspunten die nu uw aandacht verdienen. Uw levenswerk is tenslotte te waardevol om op het spel te zetten. Aandachtspunten die niet altijd voor u als ondernemer prioriteit hebben, maar zeker wel belangrijk zijn om tijdig te regelen. Deloitte neemt het werk voor u hierbij uit handen en zorgt samen met u voor een solide toekomst.

15 aandachtspunten voor een solide toekomst

In totaal hebben wij 15 verschillende aandachtsgebieden benoemd. Hoe regelt u bijvoorbeeld de continuïteit van uw bedrijf na uw terugtreden of overlijden? Een niet altijd eenvoudig proces waarbij het van belang is dat dit tijdig in werking wordt gezet. Door uw zaken nu goed te regelen kunt u bijvoorbeeld 40%belastingheffing bij uw overlijden besparen en daarmee alleen al de continuïteit van uw bedrijf in belangrijke mate beschermen. Met de Deloitte quick scan worden deze aandachtspunten belicht die zorgen voor een solide toekomst van uw bedrijf.

Er zijn verschillende aandachtspunten die een belangrijke rol spelen, zoals:

  • Wie heeft er binnen uw familie de capaciteit en de ambitie om u op te volgen? Is de huidige structuur van uw onderneming ook de juiste structuur voor de toekomst?
  • Op welke wijze is de positie van het vastgoed binnen uw onderneming gestructureerd?
  • Zijn er voldoende liquiditeiten in uw bedrijf aanwezig om straks de verschuldigde erfbelasting te betalen? Is uw oudedagsvoorziening goed geregeld?

Ga het gesprek vandaag nog aan!

Veel vragen en situaties die zowel bij de levensloop van uw bedrijf als bij u als ondernemer privé aan de orde komen. De belastingadviseurs van Deloitte weten op welke wijze u deze zaken het beste kunt vastleggen. Onze teams hebben veel ervaring met vragen rondom opvolging van (familie-)bedrijven en zijn bekend met de uiteenlopende emotionele en rationele aspecten die hierbij komen kijken. Deze ervaringen delen wij graag met u zodat u de best passende keus kunt maken in uw persoonlijke situatie.

Neem contact met ons op

Wilt u ook weten op welke aandachtspunten u nog kunt verbeteren of wilt u de quick scan invullen? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht: