Insurance Learning on the Go

Solvency II Learning On The Go

Elke twee maanden organiseert Deloitte een presentatie voor haar klanten in de verzekeringsbranche. Het doel van deze sessies is tweeledig:

  1. het delen van kennis van Deloitte met haar publiek,
  2. het creëren van een platform waar discussie tussen verschillende verzekeringsmaatschappijen mogelijk is.

De presentatie is vrij toegankelijk voor werknemers van verzekeringsmaatschappijen. U kunt zich aanmelden voor de mailinglijst door een email te sturen. U ontvangt dan in het vervolg voor elke nieuwe presentatie automatisch een uitnodiging. Via deze uitnodiging kun u zich dan aanmelden. Ook kunt u zich via deze website aanmelden. Kijk hieronder voor meer informatie over het volgende onderwerp.

Risk calibration and validation: Can you defend your model? - 11 juni 2014

Deze sessie zal bestaan uit een presentatie door Andrew Smith betreft 'Risk Calibration and Validation' als onderdeel van onze 'Insurance Learning on the Go' events.

Andrew is internationaal bekend om zijn portefeuille aan baanbrekend onderzoek op actuarieel gebied. Al vele jaren is hij vooraanstaand in de ontwikkeling van stochastische investeringsmodellen voor het gebruik in asset en liability modellering en pricing. Hij wordt vaak geciteerd in de pers en wordt alom gerespecteerd als een onderhoudende en informatieve spreker op conferenties.

Verzekeraars moeten steeds meer verfijnde risico- en kapitaalsmanagementmodellen toepassen. De verzekeraars die voor goedkeuring van een intern model (voor berekening van hun kapitaalvereisten) gaan, moeten aantonen dat het model "onafhankelijk is gevalideerd". Dit als onderdeel van hun interne model aanvraagprocedure.

Tijdens deze sessie geeft Andrew inzicht in de kalibratie van het interne model, met name gericht op kansverdelingen voor risk factors, zoals de aandelenmarkten, rentetarieven, tegenpartij risico, natuurrampen en verval. Hij bespreekt ook praktische valideringskwesties door middel van numerieke voorbeelden. Hij geeft voorbeelden van methodes die door verzekeraars met succes zijn gebruikt om modellen te verdedigen, zowel intern als richting de toezichthouder.

De presentator van deze Learning-on-the-Go sessie is Andrew Smith van Deloitte.

Wanneer

11 juni, 14:30 - 17:00 uur

Waar

Deloitte kantoor Den Haag, Schenkkade 47

Deel dit bericht: