Framework for Audit Committee Effectiveness

Effectief omgaan met verwachtingen en verantwoordelijkheden.

Ondernemingen dienen vandaag de dag te voldoen aan een ongekend groot aantal corporate governance-regels. Terwijl met regelgeving de controle wordt aangescherpt, onderneemt een groeiend aantal beleggers juridische stappen tegen het bedrijfsleven. Het is daarom van cruciaal belang dat bedrijven good governance laten zien die duurzame resultaten garandeert, qua bedrijfsintegriteit en in de kwaliteit van bedrijfsprocessen.

Deloitte hecht eraan leden van audit committees te helpen de bestaande regelgeving en praktijken te begrijpen, en audit committees te ondersteunen bij het nakomen van hun verantwoordelijkheden. Om dit te doen hebben wij een vergelijkende analyse uitgevoerd van typisch Nederlandse regelgeving voor Audit Committees. Dit rapport bespreekt de resultaten van deze analyse, brengt de basisbeginselen voor Audit Committee Effectiveness in kaart en biedt u informatie en hulpmiddelen om uw verantwoordelijkheden effectief na te komen.

U kunt een volledige softcopy van het rapport downloaden. Daarnaast kunt u de losse hoofdstukken doorbladeren via onderstaande links. Mocht u graag losse invulbare pdfs van de appendices ontvangen, gebruikt u dan het aanvraagformulier voor losse appendices.

Beschikbare Appendices Framework for Audit Committee Effectiveness

A. Evaluation of external auditors by Audit Committee
B. Evaluation of external auditors by Management
C. Audit Committee self-assessment
D. Financial literacy self-assessment

Hoofdstukken Framework for Audit Committee Effectiveness
 

1. Emerging topics on the agenda of the Audit Committee

2. Key responsibilities

3. Cooperation with internal and external Auditors

4. Audit Committee composition and operating procedures

5. Education and Evaluation

Deel dit bericht: