Kadaster grote winnaar Deloitte Kordes Award 2012

12 december 2012

Gisteravond is de winnaar van de Deloitte Kordes Award 2012 bekendgemaakt, de toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector. Dit jaar is Kadaster uitgeroepen tot de grote winnaar. Daarnaast zijn de categoriewinnaars bekendgemaakt en werden awards uitgereikt voor de aspecten duurzaamheid en stijl & communicatie.

Volgens de jury is Kadaster dit jaar de overtuigende winnaar: "Het jaarverslag is aantrekkelijk en toegankelijk geschreven, bevat goede samenvattingen en heeft prima koppelingen naar belangrijke interne en externe ontwikkelingen. Door het toevoegen van de rubriek 'Met de kennis van het Kadaster' heeft zij slim gebruik gemaakt van de informatiefunctie van haar jaarverslag en valt zij eveneens in positieve zin op." Kadaster was vorig jaar al terechte winnaar in de categorie Rijk en overig en wist haar jaarverslag dit jaar verder te verbeteren.

Deelnemers uit lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen, politie & veiligheidsregio's en sociale werkvoorziening), het Rijk (zelfstandige bestuursorganen en publieke organisaties), wonen, onderwijs en zorg kwamen per sector in aanmerking om winnaar in hun categorie te worden.  

De categoriewinnaars zijn:

Lokaal Bestuur Gemeente Uden
Rijk en overig Kadaster
Wonen Woningstichting Bergh
Onderwijs Windesheim
Zorg Koraal Groep


Dit jaar waren er wederom eervolle vermeldingen voor de aspecten duurzaamheid en stijl & communicatie. Waterweg Wonen kreeg gisteravond de duurzaamheid award uitgereikt. Deze organisatie heeft het aspect duurzaamheid op een goede wijze doorgevoerd in het jaarverslag. De stijl en communicatie award ging dit jaar naar Staatsbosbeheer.

Externe jurering
De externe jury heeft de jaarverslagen beoordeeld op de financiële rekening, leesbaarheid en bedrijfsvoering. De externe jury bestaat uit: de heer Dr. G.T. Budding (VU Amsterdam, Hoofddocent Accounting), de heer W. Lageweg (MVO Nederland, directeur), de heer D. Launspach (De Zaak Launspach, Directeur DGA), mevrouw Dr. E. van Schoten (Algemene Rekenkamer, secretaris) en mevrouw A. van Zanen (Auditdienst Rijk, Algemeen directeur).

Over de Deloitte Kordes Award
De prijs kent inmiddels een lange traditie. Al sinds 1995 krijgt de publieke organisatie met het beste jaarverslag de prijs toegekend. Onder de winnaars zijn bekende organisaties als de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, Kadaster, de AFM en Waterweg Wonen. Meer informatie over de Deloitte Kordes Award kunt u hier vinden. 

Deel dit bericht: