Nominaties Deloitte Kordes Award 2012 bekend

14 november 2012

De genomineerden voor de Deloitte Kordes Award, de toonaangevende prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector, zijn bekend. Uit alle inschrijvingen zijn vijftien organisaties genomineerd. Deze organisaties strijden op 11 december 2012 in de finale voor de titel van categoriewinnaar en natuurlijk voor de hoofdprijs, de felbegeerde Deloitte Kordes Award.

Deelnemers uit lokaal bestuur (provincies, gemeenten, waterschappen, politie & veiligheidsregio's en sociale werkvoorziening), het Rijk (zelfstandige bestuursorganen en publieke organisaties), wonen, onderwijs en zorg kwamen per sector in aanmerking voor een van de drie nominaties in hun categorie.

De nominaties
Dit jaar zijn genomineerd in de categorie:

Lokaal Bestuur Gemeente Amersfoort, Gemeente Uden, Gemeente Hoogezand-Sappemeer
Rijk en overig AFM, Kadaster, Staatsbosbeheer,
Wonen Hestia groep, Waterweg Wonen, Woningstichting Bergh
Onderwijs HZ University of Applied Sciences, Onderwijsgroep Tilburg, Windesheim
Zorg Cicero, Koraal Groep, ZorgSaam


"Tijdens de beoordeling van de jaarverslagen is gelet op de leesbaarheid van het gehele jaarverslag, de helderheid van de financiële rekening en de beleidsmatigheid van de bedrijfsvoering. De genomineerden tonen aan in hoge mate te voldoen aan deze jurycriteria", zegt Patrick Jussen, partner bij Deloitte en tevens juryvoorzitter. "Daarnaast is net als vorig jaar gekeken naar hoe de publieke instellingen omgaan met de aspecten duurzaamheid en innovaties in de jaarverslaggeving." Tijdens de finale op 11 december 2012 wordt bekend gemaakt welke organisatie het beste in staat bleek een goed beeld te geven van haar jaarverslag.

De externe jurering
In de komende weken zal de externe jury de genomineerde jaarverslagen beoordelen en vervolgens op 11 december 2012 beslissen welke organisatie het beste jaarverslag heeft per categorie en wie de hoofdprijs, de Deloitte Kordes Award, mee naar huis mag nemen. De externe jury bestaat uit: de heer Dr. G.T. Budding (VU Amsterdam, Hoofddocent Accounting), de heer W. Lageweg (MVO Nederland, directeur), de heer D. Launspach (De Zaak Launspach, Directeur DGA), mevrouw Dr. E. van Schoten (Algemene Rekenkamer, secretaris) en mevrouw A. van Zanen (Auditdienst Rijk, Algemeen directeur).

Over de Deloitte Kordes Award
De prijs kent inmiddels een lange traditie. Al sinds 1995 krijgt de publieke organisatie met het beste jaarverslag de prijs toegekend. Onder de winnaars zijn bekende organisaties als de Belastingdienst, de Informatie Beheer Groep, de gemeente Den Haag, het Kadaster, de AFM en Waterweg Wonen. Voor meer informatie over de Deloitte Kordes Award kunt u de website bezoeken. 

 

Deel dit bericht: