Commissaris Henk Scheffers: 'Je kunt geen commissaris zijn zonder nieuwsgierig te zijn naar waarom dingen gaan zoals ze gaan'

De Toekomst van Toezicht

Henk Scheffers gaat in zijn interview in de tweede editie van Toekomst van Toezicht in op de samenwerking van de commissaris met de externe accountant en de interne accountant. Over de samenwerking met de externe accountant is Scheffers helder: 'Met een aantal externe accountants heb ik daar duidelijke afspraken over gemaakt. Daarmee heb ik een een-op-een gesprek voordat de controle begint. Ik geef dan aan wat ik wil weten en waar ik wil dat ze specifiek op letten'.

Scheffers, commissaris bij onder meer Koninklijke FrieslandCampina en Koninklijke BAM Groep, vindt ook de relatie met de interne accountant van belang. 'Ook die relatie moet goed zijn. Maar het is niet zo eenvoudig. Het maakt uit onder wie de interne accountant valt', meent Scheffers. 'Bij sessies van de auditcommissie zijn zowel de interne als de externe accountant vaak aanwezig. In die zin werken we alle drie samen.

Lees het verhaal van Henk Scheffers in de tweede editie van Toekomst van Toezicht


Henk Scheffers

Henk Scheffers (1948) is accountant, controller, cfo en bestuurder geweest bij verschillende bedrijven. Momenteel is hij commissaris bij Aalberts Industries, AON Nederland, Koninklijke BAM Groep, Koninklijke FrieslandCampina, Flint Holding.

Deel dit bericht: