Commissaris Rob van Gelder: 'Met een onderneming moet je ondernemen'

Dat betekent dat je bezig bent met mensen, risico’s en innovatie

De Toekomst van Toezicht 

Rob van Gelder gaat in zijn interview in de Toekomst van Toezicht onder meer in op het terugbrengen van regelgeving. 'De behoefte aan meer checks en balances is logisch, net als de roep om een verscherpte regelgeving voor sommige Europese overheden. Maar dan hebben we het niet over het reguliere bedrijfsleven in Nederland, het trekpaard van onze economie: bedrijven die goed gerund worden, die moeten concurreren met Aziatische ontwikkelingen en die zich moeten richten op innovatie'.

Van Gelder, commissaris bij onder meer Heijmans, Koninklijke Ten cate en SBM Offshore, is geen voorstander van meer regelgeving: 'Er is geen slagvaardig bedrijf dat op nog meer regels zit te wachten. Toezicht moet fit for purpose zijn, en niet volstaan met vakjes afvinken'.

Lees het verhaal van Rob van Gelder in de tweede editie van Toekomst van Toezicht


Rob van Gelder

Rob van Gelder (1945) heeft een lange carrière als bestuurder achter de rug. Hij was onder meer cfo van Oriflame, Schuitema en Koninklijke Boskalis Westminster. Bij Koninklijke Boskalis Westminster was Van Gelder bovendien van 1993 tot 2006 voorzitter van de raad van bestuur.
Momenteel is hij onder meer commissaris bij Heijmans, Koninklijke Ten Cate, SBM Offshore, Holcim Western Europe en Atlas Services Groep.Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging Effecten Uitgevende Ondernemingen (VEUO).

Deel dit bericht: