Bedrijven ondertekenen World Economic Forum Cyber Principles

Deloitte vraagt bedrijven cyber principles te ondersteunen

18 januari 2013

Opnieuw hebben acht bedrijven toegezegd een bijdrage te leveren aan de strijd tegen cyber crime door het ondertekenen van de World Economic Forum’s Cyber Principles. Tijdens een ondertekeningsceremonie, georganiseerd door Deloitte in de Beurs van Berlage, hebben negen CEO’s hun handtekening voor een veiligere cyberwereld gezet.

Het initiatief van het World Economic Forum, genaamd 'Risk and Responsibility in a Hyperconnected World: Principes and Guidelines', is in de loop van 2011 ontwikkeld op basis van een project met meerdere stakeholders, waarbij voor Deloitte de rol van projectadviseur was weggelegd. Het belangrijkste resultaat van dit initiatief is de Partnership for Cyber Resilience, waarbij CEO's en regeringsleiders gevraagd worden een aantal cyber standaarden te ondertekenen. Sinds de lancering tijdens Davos 2012 hebben meer dan 70 CEO's de standaarden ondertekend. Tijdens de Grand Conference in oktober afgelopen jaar hebben drie Nederlandse organisaties de eerste stap gezet en gisteren voegden zich daar negen bedrijven, waaronder Schiphol Group, Unilever en Havenbedrijf Rotterdam, aan toe.

Ook tijdens Davos 2013 zal Deloitte samen met het World Economic Forum leiders uit de hele wereld vragen mee te denken aan de belangrijkste uitdagingen en oplossingen om cyber risico's nog beter te bestrijden. Dick Berlijn, senior board advisor en adviseur op het gebied van cyber security bij Deloitte: "Samen met het World Economic Forum werken we aan een krachtige community die haar verantwoordelijkheid neemt in het meer weerbaar maken van onze digitale omgeving en op die manier bijdraagt aan het bereiken van de gezamenlijke doelstellingen van economische stabiliteit en welvaart. In 2013 willen we verder werken aan cyber uitdagingen die samenwerking vereisen tussen bedrijven, branches en de publieke en private sector."

"Er zijn al veel voorbeelden van innovatieve samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven op het gebied van beleidsontwikkeling, het delen van informatie of de bescherming van kritische infrastructuren. Toch is er nog geen krachtige, continue dialoog tussen de verschillende partijen. Het World Economic Forum biedt een platform om de verschillende partijen met elkaar te verbinden. Cyber weerbaarheid is immers een onderwerp dat geen enkele organisatie alleen kan oplossen. Daarom zijn de cyber standaarden van het World Economic Forum zo krachtig. Ze zijn gericht op bestuurders van alle organisaties, ongeacht de economische sector, nationaliteit of security kennis," aldus Berlijn.

Slideshow: Ondertekening Cyper Principles tijdens #RiskLab13 in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Deel dit bericht:

Reacties

    Laat een reactie achter: